torsdag 7 februari 2008

Idag är en viktig dag...

...kanske inte för er andra på samma vis som för min mormor. Lilla mormor ringde igår och berättade att hon idag skulle träffa några handläggare från kommunen där hon bor. Hennes framtid ligger i deras händer, kan man säga.

Mormor har till slut kommit fram till att hon vill flytta till ett äldreboende, eftersom hon dels känner sig otrygg att bo själv, dels för att hon känner sig ensam. Och hon tycker att det är bättre att flytta dit medan hon är vid sina sinnes fulla bruk, än att göra det när (om) hon blivit förvirrad.

Men hon berättade igår att en sjuksköterska på konvalecenshemmet (vilket i detta fall är ett äldreboende) sagt att hon är för BRA för att bo på ett äldreboende!!!!! Men tjena. Hon är på sitt 86:e år!!! Vad skall till för att man skall få flytta in på ett sådant hem, då? Nej, mormor kissar inte ner sig. Nej, mormor är - tack och lov - inte förvirrad. Nej, mormor försöker inte rymma hemifrån. Ja, mormor ser det som om hon är en belastning om hon trycker på sitt trygghetslarm, därför gör hon det inte. Ja, mormor KAN laga sin mat själv. Ja, hon har mycket jävlar anamma.
Men hon vill flytta till ett hem innan hon blivit förvirrad. Och för att hon skulle känna sig mycket tryggare. Ganska självklara argument, tycker jag.
Vill de - handläggarna - bara ha människor på hemmet som är en jättebelastning? Stackars personal!

Det lär inte bli kul att bli gammal. Möjligen skulle man starta ett eget äldreboende nu och handplocka personal, så att man vet att man får det bra när man blivit så pass att det är dags att flytta in på ett sådant hem.

Håll tummarna för lilla mormor, folks.

3 kommentarer:

  1. Jag håller både tummar och tår för din härliga mormor!

    SvaraRadera
  2. Det är tyvärr mer vanligt att man ska vara halvdöd innan våra mammor/pappor än att den egna viljan ska få styra....Ja var är vi på väg. Din ide om att starta eget köper jag direkt. Ska vi slå ihop våra påsar och ha lite framförhållning kanske. Tänk dig ett äldreboende på kryssningsfartyg i Medelhavet.
    Hr Blå

    SvaraRadera
  3. dyer:
    Tack. Men hon är "för bra"... Dock skall hon få extra mycket hjälp den första tiden i hemmet. Bara för att hon kämpar sig ut för att se folk, dels på Frälsis, dels på bingo, så ÄR hon för "bra". Herregud.

    Hr Blå:
    Kryssningsfartyg i Medelhavet låter kanske inte helt fel, men jag tror jag gillar mitt gamla Svedala. ;)

    SvaraRadera